Haalt deze Belgische topclub Cheikhou Kouyaté terug naar België?

Haalt deze Belgische topclub Cheikhou Kouyaté terug naar België?
Dinsdag 17 april 2018 - 11:11   I  

In 2009 ging Anderlecht Cheikhou Kouyaté weghalen bij KV Kortrijk. De Senegalees werd een van de sterkhouders in het Astridpark en speelde maar liefst 206 wedstrijd in het truitje van paars-wit. In 2014 maakte hij zijn droomtransfer naar de Premier League waar door te tekenen bij West Ham.

Daar zijn ze nu een pak minder tevreden van de Senegalees. Gisteren speelde West Ham, met Kouyaté, nog een wedstrijd tegen Stoke City. Kouyaté speelde echter geen sterke wedstrijd en dat was niet de eerste keer dit seizoen. De fans van West Ham zouden hem dan ook liever zien vertrekken volgend seizoen.

Ruil met Dendoncker?

Volgend seizoen zou Kouyaté ook nog eens stevige concurrentie kunnen krijgen van Leander Dendoncker. De jonge Belg heeft hetzelfde profiel als Kouyaté, maar heeft ook nog eens goede voeten en is bovendien een pak jonger. Kouyaté is ondanks zijn indrukwekkende carrière bij paars-wit nog 'maar' 28, maar heel veel profjaren heeft de Senegalees dan ook niet meer voor zich.

Bij Anderlecht zullen ze ongetwijfeld op zoek moeten naar een vervanger voor Dendoncker en als die beslist om naar West Ham te trekken, dan kunnen beide ploegen elkaar misschien wel vinden. Al bedraagt het loon van Kouyaté momenteel wel een stevig salaris van 35 000 euro per week volgens Daily Star. Coucke mag dan wel willen investeren, met de loonlast zal hij voortaan wel voorzichtig willen omspringen.

Poll: Zou Kouyaté de ideale vervanger zijn voor Dendoncker?

TAGS  I  Anderlecht  I   West Ham  I   Kouyaté

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024