'Transfer Makarenko heeft grote gevolgen voor deze Anderlecht-speler'

'Transfer Makarenko heeft grote gevolgen voor deze Anderlecht-speler'
Dinsdag 17 april 2018 - 11:40   I  

Bij RSC Anderlecht zitten ze dezer dagen niet stil. Zaterdagnamiddag sloegen Marc Coucke en Luc Devroe alvast een eerste keer toe op de transfermarkt. Yevhen Makarenko ruilt KV Kortrijk in het tussenseizoen in voor paars-wit. En ondertussen is ook al duidelijk wat de plannen met de Oekraïner zijn.

Zo is het de bedoeling dat Makarenko vanaf volgend seizoen de opvolger van Adrien Trebel wordt. De Fransman heeft de laatste tijd niet onder stoelen of banken gestoken dat hij Anderlecht na afloop van dit seizoen wil verlaten. Om op het vertrek van Trebel te anticiperen, haalde paars-wit dan maar onmiddellijk Makarenko in huis.

Compatibel met Kums?

De vraag is alleen of Makarenko compatibel zal zijn met Sven Kums, die andere middenvelder van paars-wit. Volgens Sport/Voetbalmagzine zullen de prestaties van Makarenko afhangen van de samenstelling van het middenveld. Kums kende geen al te best seizoen en de vraag is dan ook hoeveel vertrouwen Coucke nog heeft in Kums.

Makarenko, die in Kortrijk 'geen zuivere 6' genoemd wordt, beschikt alleszins over het voetballend vermogen dat de huisstijl van Anderlecht vereist. In welke mate hij bij Anderlecht zal renderen, zal ook afhangen van de samenstelling van de rest van het middenveld. Dat schrijft Sport/Voetbalmagazine. Benieuwd dus of Kums en Makarenko elkaar zullen vinden of dat een van de twee naar de bank zal verhuizen.

Poll: Hebt u nog vertrouwen in Sven Kums?

TAGS  I  Anderlecht  I   Makarenko  I   Kums  I   KV Kortrijk

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023