Coucke haalt uit: "Zo staan we over 20 jaar nog geen stap verder"

Coucke haalt uit:
Dinsdag 17 april 2018 - 20:20   I   door Redactie

Marc Coucke kreeg van de burgemeester van Anderlecht, Eric Tomas (PS), te horen dat een nieuw stadion in Neerpede geen optie is. Dat was nochtans één van de mogelijkheden van Coucke, die hij aanhaalt in Pano.

"Ik geef in de reportage aan dat er 3 mogelijkheden zijn: er komt een extra ring op het huidige stadion, we bouwen ergens anders in Anderlecht, bijvoorbeeld in Neerpede, of we bouwen op een totaal andere locatie", vertelt de voorzitter van Anderlecht aan Radio 1.

"Burgemeester Tomas heeft me zondag op de match ook al laten verstaan dat ik dit plan uit mijn hoofd moet zetten", vervolgt Coucke. "Ik weet dat er nu een skipiste en hockeyveld liggen, maar dat lijken mij op het eerste gezicht geen zaken die van ongelooflijk nationaal belang zijn."

"Als je té snel "nee" zegt tegen alle voorstellen, dan hebben we over 20 jaar nog geen stap verder gezet. Er valt op elk voorstel iets aan te merken. Maar door enkele snelle aanpassingen aan het huidige stadion winnen we sowieso tijd om alles eerst heel grondig te analyseren."

"Sowieso geloof ik in de uitbreiding van het stadion. Over 10 jaar kunnen we niet meer in een stadion voor 20.000 toeschouwers spelen. Als we met het Belgische voetbal hogerop willen, moeten er in België enkele nieuwe of vernieuwde stadions bijkomen."

Poll: Heeft Coucke gelijk?

TAGS  I  Anderlecht  I   Coucke

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024