Dit bedrag vraagt KV Mechelen voor érg gewilde Cobbaut

Dit bedrag vraagt KV Mechelen voor érg gewilde Cobbaut
Woensdag 18 april 2018 - 08:30   I  

Elias Cobbaut is nog steeds maar 20 jaar oud, maar toch zit zowat iedere Belgische topclub achter de speler van KV Mechelen aan. Cobbaut wil ook volgend seizoen op het hoogste niveau spelen en een transfer hangt dan ook in de lucht.

Vorige zomer al wilde Club Brugge de beloftevolle verdediger naar het Jan Breydelstadion halen, maar toen wilde het Mechelen-bestuur niet meewerken aan een deal. Na de degradatie van Malinwa liggen de kaarten anders en zou Cobbaut bij een goed bod wél mogen vertrekken. Wat ze Achter de Kazerne verstaan onder ‘een goed bod’? Minimum 2,5 miljoen euro. Dat is de prijs die het bestuur op het hoofd van Cobbaut heeft geplakt.

“Ze lopen de deur plat voor Cobbaut

Een tijdje geleden lieten ze zich bij Mechelen al ontvallen dat heel wat clubs "De deur platlopen voor Cobbaut. Maar hij vertrekt niet voor minder van 2,5 miljoen", vertelde een betrouwbare bron binnen de club. Die 2,5 miljoen euro is en blijft (momenteel) het bedrag dat Malinwa op het hoofd van Cobbaut heeft geplakt.

Een niet nader genoemde Duitse subtopper zou geïnteresseerd zijn en ook het Italiaanse Genoa zou nu zijn oog op de belofteninternational laten vallen hebben. Reken daar nog eens de interesse van Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, KRC Genk én Standard bij en zelfs iemand die niets van voetbal kent beseft dat Cobbaut een érg gewilde speler is. Het hoeft dan ook niet te verbazen als de prijs van de verdediger straks nog extra de lucht in gaat.

Vaste waarde bij Mechelen en nationale U21

Cobbaut speelde dit seizoen 29 competitiewedstrijden bij Mechelen. Eén wedstrijd moest de verdediger omwille van een (gele) schorsing aan zich voorbij laten gaan. Het jeugdproduct is ondertussen ook basisspeler bij de nationale beloften. Volgend seizoen bij een Belgische topclub? Daar ziet het steeds meer naar uit.

Poll: Is Cobbaut klaar voor een Belgische topclub?

TAGS  I  Cobbaut  I   KV Mechelen  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   Standard  I   Genoa

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024