"Vormer staat te zwaar en hij moet niet zo veel praten"

Woensdag 18 april 2018 - 09:12   I  

Ruud Vormer kroonde zich een tijdje geleden tot Gouden Schoen. Een terechte winnaar, dat hoor je ons niet zeggen. Maar wat de aanvoerder van Club Brugge daarna op de mat legde was veel en veel minder. Het is ook Arie Haan opgevallen.

"Zeg, mag ík eens iets vragen: staat Vormer niet wat zwaar?", vraagt Haan zich af tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Het komt toch zo over. Het neemt niet weg dat ik Ruud hoog heb zitten - ik vond het destijds vreemd dat Feyenoord hem liet gaan -, maar tegen Anderlecht was het matig."

"Het is niet omdat hij de Gouden Schoen gewonnen heeft, dat hij het daarbij moet laten, hé", benadrukt de Nederlander. "De power ontbrak. Weet je, als je in een dip zit, moet je het niet proberen te forceren, maar het net simpel houden. (rolt met de ogen) Maar ik heb hem daar ballen zien geven..."

"Het komt wel goed met Club Brugge"

Haan heeft overigens nog een goede raad voor Vormer. "Hij moet niet zo veel praten voor televisie, hij is te veel bezig met uit te leggen waarom het niet draait. Ach, het komt wel goed met Club. Gezien hun programma en fysieke sterkte denk ik nog steeds dat ze straks kampioen worden, de rest speelt voor de ereplaatsen - dat is in wezen 'kloterij'. Er loopt voldoende kwaliteit bij Brugge. Vanaken vond ik prima - die ziet het en denkt vooruit. En Limbombe! Telkens als hij de bal had, was het dreigend."

Poll: Staat Vormer te zwaar?

TAGS  I  Vormer  I   Club Brugge  I   Haan

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024