Nieuwe blik zorgt opnieuw voor ophef: "Niet zeker van buitenspel Diaby"

Nieuwe blik zorgt opnieuw voor ophef:
Woensdag 18 april 2018 - 10:43   I  

Er was de voorbije dagen heel wat te doen over het afgekeurde doelpunt van Abdoulay Diaby tijdens de topper tussen Anderlecht en Club Brugge. De videoref annuleerde de treffer van blauw-zwart en de beelden gaven hem gelijk. Alleen ontstond er commotie over de hoek van de camera...

Zo was het onduidelijk of die hoek 100% zekerheid over de fase kon verschaffen. Arie Haan, ex-Anderlecht, is er nog steeds niet uit of het al dan niet offside was. "Ik ben trouwens absoluut géén voorstander van dat systeem. Ik ben zelfs niet zeker dat Diaby buitenspel stond bij zijn doelpunt", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

"Ik dacht dat men floot voor de voorgaande overtreding. (blaast) Die videoref... Ik weet het niet. Dan kun je evengoed de scheidsrechter van het veld halen. Een spits moet tegenwoordig na een goal vragen of hij wel mag juichen."

"Op deze manier heb je ook geen discussies meer. En als die verdwijnen, is ook de emotie weg", merkt Haan op. "Dat maakt voetbal net mooi, toch? Op dit moment is het daarentegen één grote wirwar - niemand kan er nog aan uit."

Poll: Was het buitenspel?

TAGS  I  Diaby  I   Haan  I   Anderlecht  I   Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024