Anderlecht verliest de Clasico bij Standard

Anderlecht verliest de Clasico bij Standard
Woensdag 18 april 2018 - 22:23   I   door Redactie

De titelkansen van Anderlecht hebben een flinke knauw gekregen. Paars-wit ging met 2-1 onderuit in de klassieker bij Standard. Club Brugge kan morgen weer zes punten uitlopen op paars-wit.

Standard begon tegen een hoog tempo aan de wedstrijd. Toch was de eerste grote kans wel voor Anderlecht. Ryota Morioka werd de diepte ingestuurd, maar de Japanner miste onbegrijpelijk. RSCA zou meteen daarna het deksel op de neus krijgen. Matz Sels verkeek zich helemaal op een voorzet van Edmilson en Emond kon vervolgens makkelijk scoren.

Anderlecht kwam echter geleidelijk aan beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de gelijkmaker. Nadat Sven Kums eerst nog op de paal trapte kon Adrien Trebel met een afgeweken schot wel de bordjes weer in evenwicht brengen. De rust leek welgekomen voor Standard

Na de rust namen de Rouches de boeiende wedstrijd weer in handen. Mehdi Carcela, tot op dat moment onzichtbaar, maakte er 2-1 van. Nadat Lukasz Teodorczyk plots stopte met voetballen kon Standard profiteren. Carcela trapte de bal vervolgens heerlijk in de verste hoek binnen. Anderlecht miste nadien via de ingevallen Ganvoula nog twee énorme kansen op de gelijkmaker.

Poll: Is de laatste titelhoop weg voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Standard

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024