Standard is het nieuwe Anderlecht: “Mooiste club van het land”

Standard is het nieuwe Anderlecht: “Mooiste club van het land”
Donderdag 19 april 2018 - 06:30   I  

Anderlecht was gisteren helemaal niet slecht op het veld van Standard, maar de Luikenaars zijn er toch alweer in geslaagd om Anderlecht te kloppen. Het deed dat bovendien met enkele klassenflitsen waar ze in Anderlecht jaloers op zijn.

Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad zag hoe Edmilson en Carcela voor frivoliteit en individuele klasse wisten te zorgen. Net dat speelse ontbreekt momenteel bij paars-wit. Standard is bij momenten het Anderlecht dat de fans daar zo graag willen zien.

Anderlecht dus zeker oké. Maar Standard was beter. Of correcter: de individualiteiten waren beter. Terwijl Morioka namens Anderlecht de kansen de nek omwrong, waren de nummertjes van Edmilson en Carcela om duimen en vingers van af te likken. Dat pure individueel talent dat zo lang het handelsmerk was van de meest succesvolle club van het land, liep nu aan de overkant. Hakjes, versnellingen met de bal aan de voet, gewonnen een-tegen-eensituaties: het Vanden Stock-stadion zou kirren van plezier. Maar nu liepen ze dus bij Standard en het was Sclessin dat kraaide van de pret.”

"Mooiste club van het land"

De journalist van Het Nieuwsblad ging zelfs nog een stapje verder. Volgens hem is Standard op zo een momenten zelfs de mooiste club van het land. Zo een beleving, dat vind je nergens anders. "Op sommige momenten is Standard echt wel de mooiste club van het land. Die sfeer, die overgave,... En dus nog dat talent. De Rouches hebben hun ticket voor de groepsfase van de Europa League al beet en zouden het helemaal kunnen loslaten. Maar neen, al voor de wedstrijd werd voor een dergelijke sfeer gezorgd dat de spelers niet anders konden dan hun hoofd ervoor te leggen. Dat deden ze dan ook. Meer zelfs, ze combineerden er lustig op los en als Carcela en Edmilson swingden, wist Anderlecht niet waar eerst kijken. Anderlecht kreeg geen enkel geschenk en zo hoort het ook."

Poll: Is Standard de mooiste club van het land?

TAGS  I  Anderlecht  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024