Topref Delferière haalt keihard uit naar videoref: “Maar de helft!”

Topref Delferière haalt keihard uit naar videoref: “Maar de helft!”
Donderdag 19 april 2018 - 07:30   I  

De videoref en play-off 1, het heeft al voor verhitte discussies gezorgd. Elke wedstrijd is er wel minstens één fase die door de videoref beoordeeld wordt en die open staat voor discussie. Het mag duidelijk zijn, er is nog werk aan de winkel.

Een mening die ook scheidsrechter Sebastien Delferière deelt. Ook volgens hem staat het systeem nog niet op punt, maar dat ligt volgens hem aan de Pro League. Zij kozen er bewust voor om beperkte middelen te gebruiken om de videoref rustig te lanceren in België. Daardoor hebben heel wat scheidsrechters te weinig ervaring met de videoref.

“Er is altijd kritiek als er een nieuwe methode wordt gelanceerd. Het systeem van de videoref moet nog groeien, maar het is ook nog maar de eerste keer dat we het systeem hier gebruiken. Het kan ook nog niet op punt staan, want er is een gebrek aan middelen. Als spelers maar voor de helft zouden trainen zouden hun prestaties ook minder zijn. Voor de videoref geldt dat ook. Als de Pro League maar de helft van de middelen inzet, is het onmogelijk om meteen perfecte resultaten te hebben”, aldus Delferière in La DH.

Volgend seizoen beter

Daarom is de stap die de Pro League volgend jaar zal zetten, zo belangrijk. Dan zal er elke wedstrijd een videoref aanwezig zijn en kunnen de scheidsrechters eindelijk ervaring opdoen. “Dat is een goede beslissing, want daardoor zullen zowel de scheidsrechters als de videorefs met het systeem leren werken. Dit seizoen waren er maar 40 wedstrijden met een videoref, dat is gewoon te weinig om goede resultaten te halen”, aldus de scheidsrechter.

Poll: Zal de videoref volgend seizoen beter werken?

TAGS  I  Delferière  I   videoref  I   VAR

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024