Sels legt schuld na blunder niet alleen bij zichzelf: "Zonde!"

Sels legt schuld na blunder niet alleen bij zichzelf:
Donderdag 19 april 2018 - 08:48   I  

Matz Sels is bezig aan een erg sterk seizoen, maar tegen Standard liet hij zich toch op een foutje betrappen. Bij het eerste tegendoelpunt kwam hij niet goed tussen, waardoor Emond van het blundertje van Sels kon profiteren. Na de wedstrijd was de doelman dan ook niet tevreden over die fase.

Sels schatte de situatie volledig verkeerd in, maar in play-off 1 worden zo een fouten dubbel en dik afgestraft. Toch vond hij dat zijn ploeggenoten meer hadden kunnen doen om dat tegendoelpunt te vermijden. Er stond namelijk niemand in de tweede zone.

“Omdat ik het gevoel had dat ik er met mijn handen niet ging geraken, gebruikte ik mijn voeten. Die bal kwam zo snel. In een reflex beslis ik mijn voet te gebruiken, maar ik heb de pech dat ik die bal niet honderd procent goed raak. Achteraf gezien kan je misschien zeggen dat ik beter mijn handen had gebruikt, maar er had ook iemand in de tweede zone mogen staan om die bal nog weg te werken. Zonde. We hadden zeker een punt verdiend.” 

Ook volgend seizoen nog bij Anderlecht?

Voor de wedstrijd kreeg Sels trouwens een vraag over een verlengd verblijf bij paars-wit. Zeker was hij daar allerminst over, al staat Sels zelf niet weigerachtig tegenover een verlengd verblijf. "Ik heb altijd gezegd dat ik open sta voor een gesprek, maar het hangt niet allen van mij af. We zullen zien wat er de komende weken nog zal gebeuren. Ik ben hier heel graag en mijn niveau gaat terug naar boven omdat ik veel kan spelen. We gaan dat nu proberen doortrekken in de play-offs en dan zullen we zien. Ik heb altijd gezegd dat ik wel wil praten over een verlengd verblijf. Voor de rest gebeurt dat achter de schermen en heb ik daar weinig vat op", aldus Sels.

Poll: Was dit een serieuze blunder van Sels?

TAGS  I  Anderlecht  I   Sels  I   Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024