VTM schuift Tom Coninx aan de kant

VTM schuift Tom Coninx aan de kant
Donderdag 19 april 2018 - 12:00   I   door Redactie

Tom Coninx ziet zijn contract bij VTM niet meer verlengd worden. In juni is het afgelopen. Coninx was het vaste gezicht van Stadion, maar VTM verloor de uitzendrechten van de Belgische competitie. Wellicht is hij volgend seizoen ook niet meer te zien bij in de Champions League.

"Nu het voetbal naar de concurrentie verhuisd is, zijn er ook gevolgen voor mijn werk bij de zender. Mijn contract is niet verlengd. Plots was ik op zaterdagavond vrij. Heel raar na 12 jaar voetbal. Wat ik al die jaren zielsgraag had gedaan, was weg. Na de finale van de Champions League wordt het nog anders", aldus Coninx in Het Laatste Nieuws

"We gaan nu samen bekijken hoe het straks verder moet. Het allesomvattende contract dat eind juni afloopt, zal niet verlengd worden. Maar tegelijkertijd is het een unieke kans om een nieuwe start te nemen. We zijn niet op elkaar uitgekeken. Integendeel. Ja, er is een en ander weggevallen, maar er blijft voldoende over om aan de slag te blijven."

Joe

Coninx gaat nu bij de radio aan de slag. Bij Joe zal hij samen met Leen Demaré Radio 'Belgium' presenteren. "Ik kijk daar echt naar uit", vertelt hij. "En als het een beetje meevalt, is het misschien wel de start van een hernieuwde radiocarrière. Ik heb bij VTM zeven topjaren gehad, nu wil ik er graag nog eens zeven goeie jaren aan toevoegen. Radio blijft m'n eerste grote liefde, dat is dus de perfecte herstart."

"Het zal zeker klikken met Leen Demaré, haar ken ik al jaren. Samen gaan we de Rode Duivels op een andere manier ontdekken. We gaan op zoek naar wat de Duivels naast voetballen nog meer goed kunnen. Daarvoor contacteren we familie en vrienden om hen eens op een andere manier voor te stellen. En we houden natuurlijk ook de actualiteit in de gaten."

Poll: Vindt u het een goede zaak dat Coninx van het scherm verdwijnt?

TAGS  I  Tom Coninx

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024