Club speelt als een kampioen en laat geen spaander heel van Charleroi

Donderdag 19 april 2018 - 22:12   I

Club Brugge kon vanavond een gouden zaak doen als het won tegen Charleroi. Anderlecht en AA Gent lieten punten liggen, waardoor de leider alweer zijn voorsprong kon vergroten. Club speelde als herboren en won met maar liefst 6-0 tegen een onherkenbaar Charleroi.

Het begon uitstekend voor Club Brugge, want al na 40 seconden was het raak voor Club Brugge. Leko koos opnieuw voor Wesley en Diaby voorin en dat loonde vrijwel meteen. Het was Wesley die via een been van Charleroi de netten deed trillen.

Nog voor de rust had Club Brugge zijn schaapjes al op het droge. Diaby kon van dichtbij Mandanda kloppen en Vormer deed iets later hetzelfde. De kapitein van Club maakte er voor rust nog 4-0 van, maar de VAR keurde het doelpunt af voor een duwfout van Nakamba.

In de tweede helft ging Club gewoon verder. Wesley scoorde na een heerlijke assist van Vanaken. De middenvelder van Club Brugge bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt, na een voorzet van Cools. Iets later pikte ook nog de ingevallen Refaelov zijn goaltje mee, waardoor de 6-0 op het scorebord stond. Een duidelijk statement van de leider, die nu vol vertrouwen kan uitkijken naar de wedstrijd tegen Standard.

Poll: Geeft Club deze voorsprong nog uit handen?