Standard houdt geen stand in Genk

Zondag 18 december 2016 - 16:20   I   door Redactie

Een beladen topper tussen RC Genk en Standard heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen deelden de punten: 2-2. Beide ploegen schieten daar weinig mee op in de strijd om play-off I.

Genk kende een droomstart. Al in de derde minuut zette Bailey knap voor en kopte Colley de 1-0 tegen de netten. In een zeer aangenaam openingskwartier kwam Standard echter terug. Orlando Sa werd na een prima voorzet van Junior Edmilson helemaal vrij gelaten en scoorde de gelijkmaker. Het werd zelfs nog beter voor Standard. Na 25 minuten scoorde Belfodil in twee tijden: 1-2.

Standard begon ook sterk aan de tweede helft, met veel vertrouwen. De wedstrijd kreeg echter een andere wending na rood voor Isaac Mbenza, die een schouderduw gaf aan Trossard. Een te strenge beslissing van ref Alexandre Boucaut. In het slotkwartier kwam Genk langszij. Invaller Uronen zorgde voor de voorzet en Samatta maakte er 2-2 van. Wat later claimde Genk een strafschop na een overtreding op Karelis, maar Boucaut ging er tot grote woede van Peter Maes niet op in. De slotminuten waren bijzonder spannend, maar er werd niet meer gescoord.

RC Genk - Standard 2-2
3' Colley 1-0, 15' Orlando Sa 1-1, 25' Belfodil 1-2, 78' Samata 2-2