KV Mechelen is één van zijn smaakmakers al kwijt

KV Mechelen is één van zijn smaakmakers al kwijt
Vrijdag 20 april 2018 - 18:13   I  

KV Mechelen tuimelde op de laatste speeldag van de reguliere competitie op een dramatische manier uit de Jupiler Pro League. Vanaf volgend seizoen komt 'Malinwa' uit in 1B, waar het zo snel mogelijk promotie naar het hoogste niveau hoopt af te dwingen. Met welke ploeg dat zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk.

Eerder deze week raakte bekend dat Tim Matthys ook volgend seizoen Achter de Kazerne blijft voetballen. In principe zal verdediger Edin Cocalic zijn voorbeeld volgen, maar enkele andere jongens zullen niét blijven. Elias Cobbaut geniet interesse van zowat iedere Belgische topclub, terwijl Colin Coosemans op het verlanglijstje van KV Oostende staat.

Coosemans en Cobbaut dreigen dus te vertrekken, maar zijn tot nader order nog niet weg. Wie wel al weg is, is Hassane Bandé. De 19-jarige Burkinees schoot dit seizoen als een komeet naar omhoog bij Mechelen en versierde een transfer naar de Nederlandse topclub Ajax. De Amsterdammers betaalden zomaar even 8,5 miljoen euro voor Bandé.

Het contract tussen club en speler gaat pas in vanaf 1 juli, maar doordat het seizoen er voor Mechelen al op zit, werd beslist dat Bandé vanaf maandag al aansluit bij Ajax. Hij zal tot het einde van deze voetbaljaargang al meetrainen bij zijn nieuwe werkgever.

Poll: Kan Bandé mee bij Ajax?

TAGS  I  Bandé  I   Ajax  I   KV Mechelen  I   Coosemans  I   Cobbaut  I   Matthys  I   Cocalic

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024