Vanhaezebrouck haalt zwaar uit: "Niet volgens het reglement!"

Vanhaezebrouck haalt zwaar uit:
Zondag 22 april 2018 - 07:02   I  

RSC Anderlecht verloor zaterdagavond met 2-1 van KRC Genk. Hein Vanhaezebrouck was mans genoeg om toe te geven dat zijn ploeg het niet altijd even geweldig deed, maar eerst en vooral wilde hij ook iets kwijt over de scheidsrechter.

Zo begreep de Anderlecht-trainer niet dat ref Dierick vlak voor het eerste doelpunt bij een scheidsrechtersbal het leer terug aan Genk gaf. “Geef je de bal aan de ploeg in balbezit? Vroeger werd de bal gegeven aan de ploeg die niet in balbezit was, die de bal dan terugtrapt naar de keeper. Deze fase verliep gewoon niet volgens het reglement", klinkt het scherp bij Vanhaezebrouck.

"Een scheidsrechtersbal moet betwist worden tussen beide ploegen. Als de ene ploeg dan beslist om de bal terug te geven, is dat zo. Maar hier nam de scheidsrechter de beslissing en houdt hij een speler van ons af en gaf de bal mee aan een Genk-speler", gaat de coach van paars-wit verder in Het Nieuwsblad.

Al was Vanhaezebrouck ook niet mals voor zijn eigen ploeg. "Dat we daar een tegengoal op pakken is omdat we daar ook gewoon slecht stonden te verdedigen. En ook door heel slecht tussenkomen.”

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   RC Genk  I   Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024