Boskamp haalt uit naar Coucke: "Dat doe je toch niet?!"

Boskamp haalt uit naar Coucke:
Maandag 23 april 2018 - 19:20   I  

Marc Coucke is sinds kort de nieuwe sterke man bij RSC Anderlecht. De rijke zakenman nam de voorbije weken en maanden de tijd om zich in te werken bij zijn nieuwe club, en dat doet hij ook nu nog. Johan Boskamp, gewezen Anderlecht-trainer, stelt zich nu al vragen bij de aanpak van Coucke.

"Ik zit best nog met een hoop vragen", bekent Boskamp in een gesprek met Humo. "Dat komt natuurlijk omdat ik destijds bij Anderlecht met één van de beste voorzitters uit het Belgische voetbal heb mogen werken: vader Constant Vanden Stock. For-mi-da-bel was dat! Ik weet niet of het met Coucke even prettig samenwerken is. Ik geloof in ieder geval niet dat hij ooit dat niveau haalt. Nu, Rome is ook niet in één dag gebouwd, dat weet ik wel. Maar ik hoor niets over opleiding, wel over een stadion dat hij wil bouwen. Ik had toch gehoopt dat hij in de jeugd zou investeren", klinkt het hard bij de Nederlander.

Coucke gaf al vrij snel aan dat hij een nieuw stadion wil voor Anderlecht. Volgens Boskamp mag dat niet primeren. "Hij komt elke dág wel met een nieuw idee! Ik hoop maar dat ze gauw drie, vier toppers aantrekken zodat het voetbal weer beter wordt. Dát is wat mij interesseert", benadrukt de analist. "Fantastisch wat hij bij Oostende deed, maar Anderlecht is Oostende niet: je loopt er niet zomaar de kleedkamer binnen. Hoewel, ik las in de krant dat hij het daar ook doet. Dat heb ik allemaal niet meegemaakt, hoor. Bij geen enkele club."

Boskamp stelt zich ook vragen bij het transferbeleid van Coucke en Devroe. "Ik zou dolgraag zien wat de bedoeling is. Voorlopig hebben ze twee buitenlanders gehaald en zie ik niets Belgisch. Bij Oostende deed hij precies hetzelfde: buitenlandse spelers halen. Er is dus nog steeds niets veranderd."

"Met alle respect, maar met die jongen van Kortrijk en die uit Albanië denk ik niet dat ze toppers in huis hebben gehaald die het niveau de hoogte zullen injagen. Dat vóél ik gewoon. Als hij wérkelijk het grootste talent in Albanië is, zoals ik lees, vraag ik me af: waarom zit hij daar nog, op z’n 22ste? En die jongen van Kortrijk speelt nog maar sinds enkele maanden op de positie waarvoor Anderlecht hem nu haalt. Geruststellend vind ik dat niet."

Poll: Ben jij het eens met Boskamp?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   Boskamp  I   Devroe  I   KV Oostende

maandag 3 oktober 2022

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022