Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge kennen hun straf na titelmatch

Beerschot Wilrijk en Cercle Brugge kennen hun straf na titelmatch
Dinsdag 24 april 2018 - 20:34   I  

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond deed vandaag een uitspraak over het gedrag van de supporters van Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk tijdens de promotiefinale in 1B in het Jan Breydelstadion.

Beide clubs worden op basis van het rapport van scheidsrechter Alexandre Boucaut vervolgd door het Bondsparket. Afgelopen dinsdag kwamen ze zich weer verantwoorden voor de Geschillencommissie van de KBVB. De aanklachten voor de clubs zijn duidelijk: "een gebrekkige organisatie” bij Cercle en “wangedrag van supporters” bij Beerschot Wilrijk.

Zware straf

Op basis daarvan werden Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk door het Bondsparket op het matje geroepen. Procureur Ebe Verhaegen vorderde 1.500 euro voor Beerschot en het dubbele voor thuisploeg Cercle. Beide partijen werden gehoord, maar konden niet op clementie rekenen van de Geschillencommissie. Cercle Brugge en Beerschot kregen elk 3.000 euro boete voor het overmatig gebruik van pyrotechnische middelen (1.500 euro) en de supportersrellen (1.500 euro). Cercle krijgt daar 2.500 euro bovenop, omdat het als thuisploeg verantwoordelijk was voor de gebrekkige organisatie. Beide clubs kunnen nog in beroep gaan. Dat weet Sporza.

Poll: Is de straf te zwaar?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I   Cercle Brugge

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024