Hugo Broos reageert op afscheid Custovic: "Dat wil ik benadrukken"

Hugo Broos reageert op afscheid Custovic:
Woensdag 25 april 2018 - 11:45   I  

Gert Verheyen wordt volgend seizoen de nieuwe coach van KV Oostende. Daarmee wordt hij alweer een jonge Belgische coach die zijn kans krijgt bij een eersteklasser. Bovendien alweer een trainer met een Brugse achtergrond. Eerder kregen Philippe Clement en Sven Vermant een gelijkaardige kans.

Dat betekent wel dat die andere jonge coach, Adnan Custovic, ruimte moet maken voor Verheyen. Dat KV Oostende het volgende seizoen niet met Custovic ging aanvatten was eigenlijk al even duidelijk, maar toch wil Hugo Broos benadrukken dat hij in play-off 2 wel degelijk een eerlijke kans kreeg. De deal met Verheyen is dus een recente deal.

“Op basis van de behaalde punten kan ik Adnan weinig verwijten. Hij loodste KVO ook weg uit de gevarenzone. Ik wou hem dan ook absoluut nog de kans geven in Play-off 2. Het is dan ook niet zo dat deze beslissing al vorige maand werd genomen. We hebben eerst een langetermijnvisie voor deze club uitgewerkt en een profiel uitgetekend voor de coach die in dat plaatje moet passen. En dan is het misschien beter om met een nieuwe lei te starten. Daarom de keuze voor een andere coach. Pas maandagavond bereikten we een mondeling akkoord met Gert Verheyenen dinsdagavond werd alles officieel gemaakt", aldus Broos via de website van KVO.

"Kan goed met jongeren werken"

Hugo Broos koos voor Verheyen omdat die erg goed met de jeugd kan werken. Dat bewees hij onder andere bij de nationale jeugdploeg. In de toekomst wil KVO ook meer gaan inzetten op de jeugd, waardoor een perfect huwelijk in de maak lijkt.

"Ik koos voor Gert omdat hij past binnen dat profiel. Hij bewees al dat hij uitstekend kan werken met jongeren en dat wordt de komende jaren toch één van onze stokpaardjes. Met ook Franky en Patrick erbij vormen ze een goed team. Dat ik hen al jaren ken, maakt het nog iets makkelijker. We weten wat we aan elkaar hebben en dat is belangrijk. We zijn razend ambitieus en willen volgend seizoen een gooi doen naar Play-off 1.”

Poll: Denkt u dat Custovic al langer was afgeschreven in Oostende?

TAGS  I  Verheyen  I   KV Oostende  I   Broos  I   Custovic

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024