Wilmots reageert op klacht van Courtois: "Dat zou hij beter doen"

Wilmots reageert op klacht van Courtois:
Woensdag 25 april 2018 - 18:26   I  

Thibaut Courtois had kritiek na de uitschakeling tegen Wales in de kwartfinales van het EK twee jaar geleden. Toenmalig bondscoach Marc Wilmots beschuldigt nu Thierry Courtois, de vader van Thibaut. En dus eigenlijk ook Thibaut. Zij zouden de tactische bespreking hebben doorgespeeld naar de pers.

In eerste instantie ging de familie Courtois geen klacht indienen, maar gisteren hebben ze toch beslist om gerechtelijke stappen te ondernemen. Dat liet Thibaut Courtois zelf weten via Facebook. 

In het interview toegekend door beIN SPORTS en vandaag overgenomen o.a. in La DH Les Sports, heeft de heer Marc Wilmots onder andere het volgende verklaard (…) Dat wil zeggen dat een speler de opstelling verkocht heeft. En dat is erg. Franse journalisten vertelden met dat ze bewijzen hadden dat het vader Courtois was. (…)

De heer M. Wilmots herhaalt dus – niet voor het eerst - in het openbaar en gratuit de beschuldigingen die een aanslag vormen op mijn eer en reputatie net als ten opzichte van mijn vader. 
Wij hebben dan ook samen besloten een strafklacht in te dienen met burgerlijke partijstelling uit hoofde van laster en eerroof.

Reactie Wilmots

Wilmots heeft met Walter Van Steenbrugge een advocaat onder arm genomen en die heeft vandaag gereageerd op die klacht via zijn website.

Mijn cliënt wenst te reageren op de berichtgeving die gisteren en vandaag werd verspreid met betrekking tot het interview dat de heer Wilmots gaf aan de sportzender beIN Sportrs. In dit interview wees Marc Wilmots op de ontoelaatbare lekken (Euro 2016) die ontstonden onmiddellijk nadat hij aan zijn spelers de ploegopstelling had bekend gemaakt en besprak hij de nadelige competitieve gevolgen ervan.

Marc Wilmots zegde dat het Franse journalisten waren die beweerden dat zij over gegevens beschikten dat het lekken van de ploegopstelling het werk was van de vader van Thibaut Courtois en dat in dat geval deze houding van niet veel respect getuigde voor het vaderland.

Thans houden diverse media voor dat Marc Wilmots die stelling zelf heeft geponeerd, wat manifest onjuist is en niet overeenstemt met de letterlijke weergave van het interview.

Deze bewering in de mond leggen van Marc Wilmots is derhalve fout en schaadt mijn cliënt. Daarenboven heeft deze bewering ook al aanleiding gegeven tot veel bijkomende negatieve commentaren, vooral ook op sociale media, die ten zeerste kwetsend zijn voor mijn cliënt.

Indien vader en zoon Courtois thans menen strafklacht te moeten neerleggen omdat deze gezegdes, althans volgens hen, onwaar zijn, dan dienen zij zich uiteraard te richten tot deze Franse journalisten die dit verkondigden tijdens een uitzending van Equipe TV (FRA), en bij uitbreiding tot de journalisten die deze interviews foutief weergaven, alsook tot zij die dit klakkeloos en verkeerdelijk hebben overgenomen.

Poll: Wie heeft volgens u fouten gemaakt?

TAGS  I  Wilmots  I   Courtois

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024