Standard moet zich verantwoorden bij KBVB na wedstrijd tegen Anderlecht

Standard moet zich verantwoorden bij KBVB na wedstrijd tegen Anderlecht
Woensdag 25 april 2018 - 18:45   I  

Standard won vorige week in eigen huis van RSC Anderlecht (2-1), maar de Clasico verliep alweer niet zonder slag of stoot. Op een gegeven moment gooide iemand vanuit de tribunes een wijnglas het veld op. Iets wat Standard nog zuur gaat opbreken.

Ondertussen is de dader geïdentificeerd. Het gaat om een man die de wedstrijd volgde vanuit de business seats. "Hij gooide twee glazen vanuit de business seats", zegt Jadranka Lozina, politiewoordvoerster van Luik, in Het Laatste Nieuws. "Eén glas kwam in de tribune terecht, het ander op het veld. Getuigen toonden de politie wie gegooid had.”

“Het incident is gefilmd door bewakingscamera's. Daaruit bleek dat de supporters de juiste man aanwezen als dader. Hij is meegenomen uit het stadion en verhoord, maar mocht nadien naar huis. De politie van Luik stuurt het proces-verbaal door naar de voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken. Zij moeten bepalen hoe hoog de boete wordt en hoe lang het stadionverbod."

Straf voor Standard

Ook Standard wordt nu op het matje geroepen. Dat weet HLN. De club moet zich gaan verantwoorden bij KBVB en de kans is reëel dat ook Standard zwaar gestraft zal worden. De Rouches moeten zich op dinsdag 8 mei (14u30) voor de Geschillencommissie van de KBVB komen verantwoorden.

Poll: Moet Standard zwaar gestraft worden?

TAGS  I  Standard  I   Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024