Broos verrast: "Zes maanden geleden al gepraat met Verheyen"

Broos verrast:
Woensdag 25 april 2018 - 19:40   I  

Gert Verheyen is de nieuwe coach van KV Oostende. Dat heeft de club nu zelf bekendgemaakt. Verheyen was tot nu bondscoach van de U19. Hij neemt ook zijn assistenten Franky Van der Elst (56) en Patrick Creemers mee naar Oostende.

Adnan Custovic moet nu wel plaats maken voor de nieuwe trainer, die volgend seizoen aan zijn eerste uitdaging bij een eerste klasser begint. Broos gaf Custovic naar eigen zeggen nog een eerlijke kans in play-off 2, maar droomde al veel langer van Verheyen als coach. Dat vertelde hij aan Sporza.

"Ik had 6 maanden geleden al eens met Gert Verheyen van gedachten gewisseld. Ik vroeg hem toen of hij geen trainer wilde worden, maar hij vond dat hij het goed had. Enkele maanden later is hij toch veranderd en tot de vaststelling gekomen dat hij het ook eens wil proberen."

"In slaap gewiegd"

Broos twijfelt wel niet aan de kwaliteiten van Custovic, maar hij was niet meer de juiste man op de plek. "Over zijn trainerskwaliteiten kun je niet discussiëren, maar men is hier wat in slaap gewiegd door de omstandigheden. We moeten voor een klein schokeffect zorgen met een nieuwe coach en staf. Zoals ik met Gert gepraat heb, heeft hij prachtige ideeën om de ploeg tot prestaties te brengen."

Poll: Is Verheyen de gedroomde trainer van KV Oostende?

TAGS  I  Verheyen  I   KV Oostende

maandag 3 oktober 2022

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022