'Daarom wilde Devroe Cobbaut zo graag naar Anderlecht halen'

'Daarom wilde Devroe Cobbaut zo graag naar Anderlecht halen'
Woensdag 25 april 2018 - 20:50   I  

Anderlecht heeft zijn derde aanwinst beet. Paars-wit versterkt zich met Elias Cobbaut. De 20-jarige verdediger komt over van KV Mechelen. Hij stond in de belangstelling van Club Brugge, RC Genk en AA Gent.

Het is al de derde aanwinst van Luc Devroe, maar wel de eerste Belg. De kans is ook groot dat Cobbaut niet de laatste Belg wordt, want Anderlecht is op zoek naar Belgen. Liefst jonge Belgen ook, die later met een meerwaarde doorverkocht kunnen worden. Sport/Voetbalmagazine weet waarom Cobbaut zo hoog op het verlanglijstje stond van Devroe.

Hij is op zoek naar jong, Belgisch en betaalbaar talent om te anticiperen op de nieuwe regelgeving die er straks zit aan te komen: vanaf volgend seizoen moeten er minstens acht voetbal-Belgen op het scheidsrechtersblad staan. Het gevecht om de Belgen, een schaars goed in de Jupiler League, is dus begonnen. Daarom is een speler genre Cobbaut heel interessant voor Anderlecht: hij heeft niet de progressiemarge van een Dendoncker, maar hij zou zeker niet uit de toon vallen. En het is het soort transfer dat past in de toekomstvisie van Devroe. De geboren Brusselaar wil Belgen omringen met talentvolle buitenlanders en in zijn exclusieve zoektocht naar talent van eigen bodem maakt hij de komende dagen en weken ook een verplichte stop in de jeugdacademie van Anderlecht. Hij vindt het niet normaal dat er sinds Youri Tielemans en Dendoncker geen enkele jeugdspeler meer doorgebroken is in het Vanden Stockstadion.

Poll: Is het goed dat Anderlecht weer meer jonge Belgen in de ploeg wil?

TAGS  I  Anderlecht  I   KV Mechelen  I   Cobbaut

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024