Degryse waarschuwt: “Dan is iedereen vergeten dat hij een goeie analist was”

Degryse waarschuwt: “Dan is iedereen vergeten dat hij een goeie analist was”
Donderdag 26 april 2018 - 06:30   I   door Fabian Morren

Gert Verheyen is de nieuwe coach van KV Oostende. Marc Degryse wenst zijn collega-analist uiteraard veel succes, maar waarschuwt Verheyen meteen ook.

"Gert Verheyen als trainer van KV Oostende: dat lijkt me een goede zaak voor KVO”, vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws. “Gert stond bij veel clubs aangestipt als een toekomstige trainer en technisch directeur Hugo Broos kent hem goed en gelooft in hem. En omgekeerd is het ook een goede zet voor Verheyen. Hij vindt een club die bij hem past en hem zal steunen en zal er kunnen werken met jonge spelers en in een gezonde ambitie."

“Als analist maakte hij een goeie indruk, ook bij de bond hoorde ik lof. Gert bouwde een reputatie op als een gedreven en enthousiaste trainer met een idee over hoe een ploeg moet voetballen. De werkethiek is heel belangrijk bij Gert, dat was bij hem als voetballer ook zo. Onder hem zullen de spelers vol overgave moeten trainen en spelen om in de ploeg te geraken.”

“Een eersteklasser coachen is wel iets anders dan de U19 trainen of analist zijn”, waarschuwt Degryse. “Of een goede analist ook een goede trainer is, zal de toekomst uitwijzen. Gert krijgt nu met meer druk en verwachtingen te maken. Iedereen zal hem met een vergrootglas bekijken. Als hij drie keer na elkaar verliest, zal het snel vergeten zijn dat hij een goeie analist was. De stress en de spanning in eerste klasse krijgt Gert er gratis bij, dat weet hij.”

Poll: Zal Verheyen een goeie trainer worden?

TAGS  I  Verheyen  I   KV Oostende

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022