Anderlecht-icoon trapt keihard na: "Zó belachelijk"

Anderlecht-icoon trapt keihard na:
Donderdag 26 april 2018 - 12:17   I  

Arie Haan heeft met Anderlecht onder meer tweemaal de Europacup 2 gewonnen, ook met Ajax en de nationale ploeg van Nederland was de rechtshalf zeer succesvol. In zijn biografie, Terug naar Finsterwolde, heeft de Nederlander echter flink uitgehaald naar Anderlecht en Constant Vanden Stock.

Voor de wedstrijd Anderlecht-Club Brugge mocht Arie Haan, samen met Rob Rensenbrink, de aftrap komen geven. Een rariteit want Arie Haan werd voordien nooit uitgenodigd. Nieuwbakken voorzitter Marc Coucke heeft daar verandering in gebracht.
In zijn biografie vertelt Arie Haan onder andere over het aankoopschandaal met Eric Gerets en Waterschei, en de troebele relatie met Constant Vanden Stock. Volgens de Nederlander werkte Anderlecht met lievelingetjes. Zetterberg was één van die favorieten en had in zijn boek geen goed woord over Haan. Ook de Nederlander hield zich in zijn biografie niet in.

“Het probleem bij Anderlecht was dat Zetterberg en Scifo niet goed konden samenspelen. Ruim een jaar later wonnen ze een uitduel bij Standard, terwijl ze allebei speelden en riep Zetterberg dat hij het ongelijk van Haan bewezen had. Die gedachte had hij meegenomen in zijn boek. Het was een soort afrekening. In zijn boek schreef hij onder meer dat ik stonk naar drank. Zetterberg was het lievelingetje van de zoon van Constant en diens vrouw. Van hen mocht je niet aan Zetterberg komen.”

Ook Vanden Stock had in een groot interview felle kritiek op Arie Haan en dat leidde tot een rechtszaak. “Roger had ook een duit in het zakje gedaan in een groot interview op de dag dat ze kampioen konden worden door te zeggen dat Haan goed was als trainer voor het vrouwenvoetbal. Al was het een paar jaar later, ik vond het een aanleiding om naar de rechter te stappen.”

“Ik vond het zo belachelijk wat Roger liet opschrijven in de krant, zeker nadat ik zo veel voor die club had betekend. In tien jaar tijd negen prijzen, wie heeft het beter gedaan voor die club? Drie keer kampioen, twee bekers, twee Europa Cups en twee Europese Super Cups. Uiteindelijk heb ik die zaak gewonnen. Het ging mij niet om het bedrag dat ik mocht ontvangen, maar om mijn gelijk te krijgen. Sindsdien word ik niet meer door de club uitgenodigd.” Daar is nu dus verandering in gebracht door voorzitter Marc Coucke.

Poll: Werkt Anderlecht nu nog met 'lievelingetjes'?

TAGS  I  Anderlecht  I   Haan  I   Vanden Stock

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024