'Van Gaal maakt verrassende comeback'

'Van Gaal maakt verrassende comeback'
Donderdag 26 april 2018 - 16:59   I  

De Nederlandse oefenmeester Louis Van Gaal staat voor een terugkeer als trainer. In een gesprek met Ziggo Sport liet Van Gaal uitschijnen snel een nieuwe uitdaging aan te gaan. Als coach van Ajax, Barcelona, Bayern München en Oranje was de oefenmeester zeer succesvol. Ook zijn charme en uitspraken waren de afgelopen jaren een absolute aanwinst voor de voetballerij.

Louis Van Gaal zit al een tijdje zonder club en de geruchten dat de Nederlander een punt achter zijn carrière had gezet gingen volop de ronde. Nu meldt de spraakmakende coach het tegenovergestelde. “Ik kan dat nog steeds niet zeggen. Nog steeds krijg ik veel aanbiedingen. Alhoewel dat voor heel veel mensen, heel vervelend klinkt. Maar dat is gewoon zo. Nu heb ik een aanbieding die ik niet kan weigeren, vind ik zelf.”

Over welke club het precies gaat laat Van Gaal in het midden, maar dat hij niet terugkeert naar Ajax daar bestaat geen twijfel over. “Niets voor mij”, zegt Van Gaal vastberaden over een terugkeer naar Amsterdam. “Ik kan dan geen directe invloed uitoefenen op het beleid.” Van Gaal werd eerder ook al in verband gebracht als bondscoach van de Rode Duivels, maar Martinez lijkt nog minstens tot na het WK zeker van zijn job.

Engelse media komen dan weer met het nieuws dat de Nederlandse oefenmeester aan de slag kan gaan bij Arsenal. Na het aangekondigde vertrek van Wenger bij de Londense club worden allerlei coaches in verband gebracht met The Gunners. De bookmakers hebben Van Gaal alvast een notering van 100/1 gegeven en lijkt dus allesbehalve favoriet te zijn. Namen als Luis Enrique, Allegri en Rangnick zijn hoofdkandidaten.

Poll: Van Gaal is één van de beste coaches aller tijden?

TAGS  I  Van Gaal  I   Arsenal  I   Ajax

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024