Anderlecht realiseert toptransfer: “Hij heeft een enorme progressiemarge”

Anderlecht realiseert toptransfer: “Hij heeft een enorme progressiemarge”
Donderdag 26 april 2018 - 18:19   I   door Redactie

Wie Elias Cobbaut ook goed kent, is Johan Walem. Als beloftencoach heeft hij de linksachter onder zijn hoede. Walem juicht de transfer naar Anderlecht toe.

“Met Cobbaut heb je een zeer interessant profiel, zeker met de huidige coaches die graag willen variëren in hun tactische systemen. Hij is erg leergierig en heeft een buitengewone mentaliteit. Elias is zeer toegewijd en geeft zich altijd 120%. Soms is hij een beetje te vurig, maar dat is normaal voor zijn leeftijd”, zegt Walem aan de RTBF.

“Elias maakt dag na dag vorderingen: hij heeft een groot offensief potentieel, maar moet zijn defensieve tekortkomingen nog corrigeren. Hij moet nog beter keuzes maken, zijn positiespel en efficiëntie kunnen ook nog betere. Hij heeft echter een enorme progressiemarge.”

Anderlecht betaalde meer dan 3 miljoen euro voor de komst van Cobbaut. Niet slecht voor een 20-jarige verdediger, die pas zijn tweede seizoen als prof beëindigt. “Hij komt nu in een nieuwe omgeving, maar hij is niet het type die 2000 vragen stelt. Hij moet deze unieke kans die hem geboden wordt gewoon grijpen. De entourage van Cobbaut zal ook een grote rol spelen.”

Poll: Vindt u Cobbaut een goeie transfer van Anderlecht?

TAGS  I  Walem  I   Cobbaut  I   Anderlecht

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024