Moeskroen is razend, wordt KV Mechelen uitgesloten?

Moeskroen is razend, wordt KV Mechelen uitgesloten?
Donderdag 26 april 2018 - 20:02   I   door Redactie

Moeskroen-voorzitter Patrick Declerck heeft een open brief geschreven, gericht aan ceo van de pro League Pierre François en aan bondsvoorzitter Gérard Linard. Moeskroen maakt deel uit van een gerechtelijk onderzoek na strafklacht met burgerlijke partijstelling door KV Mechelen. Moeskroen wijst erop dat KVM zelfs kan uitgesloten worden.

Declerck vraagt de toepassing van artikel 34 van de statuten van de Pro League. Daarin staat dat "alle geschillen tussen leden aan de Algemene Vergadering zullen worden voorgelegd". De Algemene vergadering moet dus op zoek naar een oplossing waarin alle partijen zich kunnen vinden. Daarover moet dan gestemd worden.

Moeskroen wijst er ook op dat de strafklacht van KV Mechelen indruist tegen het reglement van de Pro League. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) is - als de zaken intern niet opgelost raken - de enige mogelijkheid om het geschil te regelen. Mechelen stapte naar het BAS, maar gelooft dat een gerechtelijk onderzoek meer elementen aan het licht kan brengen en diende daarom klacht in.

Declerck haalde er ook nog artikel 14 van de statuten van de Pro League erbij. Die schrijft voor dat de Pro League de mogelijkheid heeft om sancties op te leggen. Dat kan gaan van een financiële sanctie tot het afnemen van het stemrecht of het mandaat binnen de Pro League of zelfs uitsluiting. 

"Moeskroen is van mening dat het morele en materiële schade heeft geleden door het gedrag, de uitspraken, de beschuldigingen en de insinuaties van KV Mechelen. De verstandhouding tussen beide clubs is danig verziekt. We pikken het niet dat we opnieuw door het slijk gehaald worden”, aldus Declerck in de open brief.

Poll: Moet KV Mechelen een sanctie opgelegd krijgen?

TAGS  I  Moeskroen  I   KV Mechelen

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024