Barcelona heeft 'nieuwe Neymar' gevonden: '50 miljoen'

Barcelona heeft 'nieuwe Neymar' gevonden: '50 miljoen'
Vrijdag 27 april 2018 - 13:02   I  

FC Barcelona moest vorige zomer met lede ogen aanzien hoe Neymar de club verliet en bij Paris Saint-Germain tekende. De Fransen maakten er geen probleem van om de vastgelegde afkoopsom van 222 miljoen euro op te hoesten en zo speelde Barça één van zijn belangrijkste spelers kwijt.

In de maanden die daarop volgden ging Barcelona op zoek naar een opvolger voor Neymar. Het haalde Ousmane Dembélé weg bij Borussia Dortmund, maar mede door blessureleed kon de Franse vleugelaanvaller zich in zijn eerste seizoen in Camp Nou nog niet helemaal doorzetten.

Met Philippe Coutinho haalde Barcelona in januari nog een grote naam binnen, maar in principe is het de bedoeling dat de Braziliaan een centale rol in de ploeg op zich zal nemen. Een échte vervanger voor Neymar is er tot op heden nog niet opgestaan en bij Barça maken ze zich dan ook zorgen...

Rodrygo, 'De Nieuwe Neymar'

Lionel Messi en Luis Suarez worden allebei een dagje ouder en hoewel ze nog steeds tot de absolute top behoren, heeft Barcelona op termijn nood aan nieuwe steraanvallers. In dat opzicht zou de Catalaanse topclub nu een érg interessante speler tegengekomen zijn.

Volgens diverse Spaanse media heeft Barcelona zijn oog laten vallen op de 17-jarige Rodrygo, die grote sier maakt in zijn thuisland Brazilië. Rodrygo staat te boek als één van de grootste talenten van zijn generatie en begint stilaan door te breken bij Santos. Die club dreigt zijn goudhaantje nu al kwijt te spelen, maar in het contract van Rodrygo staat - gelukkig voor Santos - wel een afkoopsom van 50 miljoen euro.

Door zijn manier van spelen wordt Rodrygo in Brazilië nu al vergeleken met Neymar. Als de aanvaller zijn potentieel weet waar te maken, kan hij op termijn net zo goed worden als de huidige ster van PSG en de Braziliaanse nationale ploeg. Andere topclubs zoals PSG, Real Madrid, Manchester United en Liverpool houden de situatie van Rodrygo eveneens in de gaten.

Poll: Kan Rodrygo net zo goed worden als Neymar?

TAGS  I  Rodrygo  I   Barcelona  I   Santos  I   Neymar  I   Manchester United  I   PSG  I   Liverpool  I   Real Madrid

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024