"Mechele mag in de pikorde voor Dendoncker staan"

Vrijdag 27 april 2018 - 20:02   I  

Met nog enkele maanden te gaan voor het WK kunnen de lijstjes stilaan ingevuld worden. Wie gaat mee en wie blijft thuis. De tickets zijn beperkt, maar de gegadigden talrijk. Op enkele posities worden het ook nog even afwachten wie fit blijft en wie geraakt.

Momenteel zit het verrassend goed achterin bij de Rode Duivels. Kompany en Vermaelen, hout vasthouden, zijn momenteel fit. Ook Alderweireld lijkt stilaan terug fit na zijn blessure en op de sterke Jan Vertonghen kan je altijd rekenen. 

Momenteel is het niet nodig om een extra verdediger (naast Ciman, Boyata,...) mee te nemen dus. Mechele was er tegen Saudi-Arabië ook al niet bij, dus een WK-selectie mag de sterkhouder van Club Brugge wel vergeten. Leander Dendoncker daarentegen maakt wel nog steeds erg veel kans om erbij te zijn.

"Betere centrale verdediger"

Als het puur op de verdedigende kwaliteiten aankomt vindt Carl Hoefkens trouwens dat Mechele hoger in het lijstje zou moeten staan dan Dendoncker, die wel polyvalent is natuurlijk. 

“Brandon Mechele kan de nationale ploeg als centrale verdediger veel meer bijbrengen dan Leander Dendoncker. Hij is veel stabieler en secuurder en zou ook bij de Rode Duivels heel weinig steken laten vallen. Hij valt zelden op, maar zal nooit een slechte wedstrijd spelen. Naar mijn mening mag Mechele in de pikorde voor Dendoncker staan, aldus Hoefkens in Krant van West-Vlaanderen.

Poll: Is Mechele een betere centrale verdediger dan Dendoncker?

TAGS  I  Hoefkens  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   Rode Duivels  I   Mechele  I   Dendoncker

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024