Diaby duidelijk: "Ik heb er geen uitleg voor"

Diaby duidelijk:
Zaterdag 28 april 2018 - 10:55   I  

Club Brugge speelde dan wel gelijk tegen Standard en KRC Genk, toch stevent de ploeg van Ivan Leko af op de titel. Enkele speeldagen voor het einde van het seizoen ziet het er nog steeds goed uit voor blauw-zwart, dat in moeilijke omstandigheden vooral kan rekenen op één man: Abdoulay Diaby.

De Malinese aanvaller is bezig aan een beresterk seizoen. Na een jaar vol blessures staat Diaby er dit seizoen weer. En hoe! In de play-offs was hij al bepalend met drie goals en twee assists. Tegen Genk moest Wesley Moraes maar tegen een perfecte voorzet van zijn spitsbroeder lopen om er 0-1 van te maken.

Hoe het komt dat hij in play-off 1 zó sterk voor de dag kot, kan Diaby moeilijk verklaren. “Dat is moeilijk uit te leggen”, lacht hij in Het Laatste Nieuws. “Er is eigenlijk geen uitleg voor. Nu is het money time en dan moet je als spits belangrijk zijn. Voorlopig lukt dat en daar ben ik heel blij mee.”

“Het is leuk om beslissend te zijn, al stond Wesley ook op de juiste plek. Belangrijk zijn in een moeilijke match als deze geeft veel vertrouwen voor de match van volgende week tegen Anderlecht. Op dit moment zijn we gefrustreerd dat we ondanks enkele goeie kansen niet gewonnen hebben, maar volgende week zullen we er wel staan. Dat we geen kampioen zullen spelen tegen Anderlecht? Wie zegt dat? Het is nog steeds mogelijk, toch?"

Poll: Is Diaby de belangrijkste speler bij Club Brugge?

TAGS  I  Diaby  I   Club Brugge  I   RC Genk  I   Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024