Foket heeft opmerkelijk plan klaar om 'man in vorm' Edmilson te stoppen

Foket heeft opmerkelijk plan klaar om 'man in vorm' Edmilson te stoppen
Zaterdag 28 april 2018 - 13:31   I  

Junior Edmilson, wellicht de meest geciteerde naam sinds de start van play-off 1. De flankspeler van Standard zit in bloedvorm en is een gesel voor de verdedigers van de Belgische clubs. Op het veld van Club Brugge was hij indrukwekkend, dus ook AA Gent is gewaarschuwd nu.

Zijn rechtstreeke tegenstander, Thomas Foket, zal zijn tenen mogen uitkuisen. Al is de flankspeler van AA Gent niet snel onder de indruk. Respect voor Edmilson heeft hij wel, maar angst eigenlijk niet. Foket heeft ook een eenvoudig plan, namelijk Edmilson achter hem laten lopen dan omgekeerd.

"Edmilson zal sowieso mee moeten verdedigen. Wij hebben op de flank ook spelers met een actie, hij zal zijn verdediger ook moeten helpen. Ik kan Edmilson ook achter mij laten lopen, zodat hij wat minder fris is om zijn acties te maken", aldus Foket.

"Zijn diepgang is gevaarlijk"

Toch blijft Foket op zijn hoede, want hij kent de kwaliteiten van Edmilson erg goed. "Het gevaarlijkste is dat hij niet alleen in de bal kan komen, maar ook een actie kan maken met de bal aan de voet. Het allergevaarlijkste vind ik is dat hij ook diepgang heeft. Een speler die dat combineert maakt het de verdedigers altijd moeilijk", aldus Foket in Het Laatste Nieuws.

Poll: Wie zal vaker achter wie lopen?

TAGS  I  AA Gent  I   Standard  I   Foket  I   Edmilson

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024