Casteels en Origi voelen de bui al hangen in de Bundesliga

Zaterdag 28 april 2018 - 18:35   I

Koen Casteels en Divock Origi dreigen te degraderen uit de Duitse Bundesliga. In eigen huis verloor het met 1-3 van Hamburg en de Wolven staan nu met een match meer op een gedeelde degradatieplaats. Bij Wolfsburg stonden zowel Casteels als Origi in de basis.

Divock Origi was de revelatie van de Rode Duivels op het WK van 2014 in Brazilië, maar dit seizoen zit de aanvaller in een behoorlijke dip. Ook tegen Hamburger SV kon het geen potten breken. Doelman Casteels daarentegen lijkt wel zeker van een plekje in de selectie van Martinez voor het komende Wereldkampioenschap in Rusland.

Twee minuten voor rust kwam Wolfsburg op achterstand door een strafschop van Shou. Nog in de eerste helft werd het al 0-2. Holtby kopte de bal binnen. Casteels pakte in minuut 72 uit met een geweldige redding waardoor Wolfsburg nog in leven bleef en even later kwam de 1-2 ook op het scorebord. In de blessuretijd stopte Casteels nog een penalty maar in de rebound maakte Waldschmidt alsnog de 1-3. Boeken toe voor Wolfsburg dat nu moet vrezen voor degradatie.

Poll: Moet Origi mee naar het WK in Rusland?