Zulte Waregem blijft door play-off 2 walsen

Zaterdag 28 april 2018 - 19:54   I

In play-off 2 heeft Zulte Waregem gewonnen op het veld van Moeskroen. Voor Zulte was het alweer overwinning nummer vijf in zes matchen en zo blijft het ongeslagen in groep A. Moeskroen staat vierde met zeven punten.

Moeskroen kende een moeilijk begin en kwam niet tot veel kansen. Toch kwam het na een halfuur uit het niets op voorsprong. Amallah zorgde na een counter voor de 1-0. Zulte ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en vooral Harbaoui liet het na de gelijkmaker binnen te werken. De goaltjesdief is nochtans goed op schot in play-off 2 maar laat vlak voor rust een enorme kans liggen.

In de tweede helft valt dat doelpunt voor Harbaoui wel. Na een voorzet van De Pauw kopt de topscorer de bal tegen de netten. Een verdiende gelijkmaker voor Zulte. Amper een minuut later heeft Zulte de bordjes helemaal omgedraaid. Olayinka maakt de 1-2. Tien minuten voor tijd komt Lokeren nog dicht bij de gelijkmaker maar doelpuntenmaker Amallah ziet zijn poging op de lat eindigen. Zo blijft Zulte nog op koers voor een Europa League-plekje.