Standard wint knotsgekke match in Gent en zet Anderlecht onder druk

Zondag 29 april 2018 - 22:27   I

Standard doet hélemaal mee voor de tweede plaats in play-off 2. De Luikse club ging in de Ghelamco Arena van AA Gent winnen met 1-3, al speelde de videoref opnieuw een hoofdrol. Gent is ziek en ziet Standard in de stand over zich naar de derde plek springen.

De eerste wedstrijd had niet veel om het lijf, maar op slag van rust klom Gent wel op voorsprong via een rake kopbal van Janga. 1-0 aan de rust, al had het ook een dubbele voorsprong kunnen zijn. Na een opzichtige trekfout in de zestienmeter op Gigot legde scheids Lardo de bal evenwel niet op de stip en was er ook geen tussenkomst van de videoref.

Standard bleef zo nog in leven, en na rust kwamen De Rouches als herboren op het veld. De bezoekers duwden Gent meteen tegen het eigen doel aan en in een mum van tijd ging het van 1-0 naar 1-2 dankzij goals van Cimirot en Junior Edmilson. Gent knokte zich terug in de match, maar een goal van Janga werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR.

Nadat de videoref wat later opnieuw tussenbeide kwam, kreeg Gent een strafschop. Yaremchuk zette zich achter de bal, maar zag zijn zwakke trap gekeerd worden door Ochoa. In de slotfase zetten De Buffalo's alles op alles, maar ze kregen het deksel op de neus. Na een counter maakte Cavanda er 1-3 van, meteen ook de eindstand.

Poll: Een correct resultaat?