Messi schiet Barcelona met hattrick naar nieuwe landstitel

Zondag 29 april 2018 - 22:34   I

FC Barcelona is kampioen. De Catalaanse reus won zondagavond met 2-4 op het veld van Deportivo La Coruna en valt op drie speeldagen van het einde niet meer bij te halen door eerste achtervolger Atlético Madrid.

Barça zat al snel op rozen doordat Philippe Coutinho er na amper zeven minuten spelen 0-1 van maakte. Messi verdubbelde de voorsprong, maar op slag van rust lukte Lucas Perez de aansluitingstreffer. Na rus werd het helemaal spannend, want rond het uur maakte Colak er plots 2-2 van.

Aan een punt had Barcelona genoeg om de titel te vieren, maar Lionel Messi besliste dat de nieuwe landstitel van zijn ploeg wel wat meer glans verdiende. In de slotfase van de wedstrijd trapte hij De Blaugrana met zijn tweede en derde doelpunt van de avond naar een 2-4-overwinning en de titel.

Poll: Is Barcelona een verdiende kampioen?