Analisten doen pijnlijke vaststelling nadat videoref de mist ingaat

Analisten doen pijnlijke vaststelling nadat videoref de mist ingaat
Zondag 29 april 2018 - 23:10   I  

AA Gent en Standard serveerden zondagavond een aangename pot voetbal, maar de aanwezigheid van de videoref zorgde toch alweer voor heel wat ophef. Vooral bij Gent voelden ze zich benadeeld nadat ze in de eerste helft geen strafschop kregen na een trekfout op Gigot en na de rust een doelpunt van Janga werd afgekeurd voor een duwfout.

Na afloop van de wedstrijd namen de analisten van Play Sports de fel besproken fases onder de loep. “Dat dit de reden is dat ze in de Premier League tégen de intrede van de videoref hebben gestemd? Dat is duidelijk”, aldus Dennis van Wijk. “De VAR zou de controverse moeten vermijden, maar door de videoref is er meer controverse dan ooit tevoren.”

“Kijk, zonder VAR kan je de fouten van een scheidsrechter nog accepteren omdat er geen controle is. Maar als de videoref wél aanwezig is, dan kan je dit heel moeilijk accepteren”, benadrukt van Wijk nog.

"De mannen uit het busje waren net koffie gaan halen"

Dat de videoref in de eerste helft niet tussenbeide kwam toen Gigot zijn shirt bijna werd uitgetrokken door Koutroubis, begrepen de aanwezige analisten niet. “Het kan niet dezelfde man zijn die bij die fase niet ingreep, en na rust plots wél tussenbeide kwam”, merkte Jacky Mathijssen op. “Volgens mij waren ze in het busje net koffie gaan halen bij die fase met Gigot”, deelde Imke Courtois een prikje uit aan de videoref.

Over het afgekeurde doelpunt van Janga, die volgens Lardo geduwd had in de rug van zijn tegenstander, was Mathijssen duidelijk. “Ik denk niet dat dit een echte duw was. Hij gebruikt zijn armen en maakt contact met zijn tegenstander, maar of dit nu een duw is…”

Poll: Moet de videoref opgedoekt worden?

TAGS  I  Van Wijk  I   AA Gent  I   Standard  I   videoref  I   Lardot  I   Courtois  I   Mathijssen

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024