'Anderlecht verrast iedereen en verlengt contract van Deschacht'

'Anderlecht verrast iedereen en verlengt contract van Deschacht'
Maandag 30 april 2018 - 09:35   I  

'Oli', het had de naam kunnen zijn van een Spaanse telenovelle. De soap rond Olivier Deschacht heeft dan ook alles om een kijkcijferkanon te worden. Gokpraktijken, het verspreiden van roddels, van held naar loser en weer terug,... De schrijvers van 'Spitsbroers' hebben zelfs minder moeite gedaan om verrassende plotwendingen neer te pennen.

Deschacht lijkt al een tijdje afgeschreven te zijn bij paars-wit, maar gisteren stond hij gewoon weer aan de aftrap. De verdediger van Anderlecht speelde trouwens vlot mee, alsof hij al die tijd toch niet in de b-ploeg had gevoetbald. Vanhaezebrouck was dan ook erg tevreden na de wedstrijd, maar de vraag is of het bestuur dat ook was.

Binnenkort loopt het contract van Deschacht namelijk af en de vraag is nog maar of dat verlengd zal worden. Deschacht zelf zou niets liever willen, maar na de hele heisa zal Anderlecht toch wel erg terughoudend zijn. Al denkt Het Laatste Nieuws dat Oli één grote troef heeft. Hij is Belg.

Nood aan Belgen

En Anderlecht heeft nood aan Belgen. Met Cobbaut heeft Anderlecht de vervanger van Deschacht al beet, maar dat betekent volgens de krant niet dat Deschacht zijn contract niet verlengd zal zien worden binnenkort. Het zou alvast een enorme verrassing zijn.

Zijn contract loopt op het einde van het seizoen af. En ondanks zijn gezegende voetballeeftijd wil de verdediger toch vooral dat die overeenkomst verlengd wordt. Evident wordt dat niet. Sportief directeur Luc Devroe kocht Elias Cobbaut weg bij KV Mechelen, net als Deschacht een linksvoetige verdediger die op de flank en centraal uit de voeten kan. Maar in een tijd waarin voetbalbelgen een bedreigde soort zijn, zou de belangrijkste troef van Deschacht weleens zijn paspoort kunnen zijn.

Poll: Moet het contract van Deschacht verlengd worden?

TAGS  I  Anderlecht  I   Deschacht

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023