Vandenbempt over VAR tijdens Gent-Standard: "Gewoon terecht"

Vandenbempt over VAR tijdens Gent-Standard:
Maandag 30 april 2018 - 10:02   I  

De VAR heeft weer voor de nodige stof ter discussie gezorgd dit weekend. Vooral in de wedstrijd Gent-Standard speelde die een hoofdrol. Een afgekeurd doelpunt, een niet-gegeven strafschop en in het slot ook een gegeven strafschop. Toch waren ze in Gent allerminst tevreden met het optreden van de videoref.

En Peter Vandenbempt snapt die frustratie volkomen. Eigenlijk is AA Gent in drie wedstrijden tegen Standard drie keer benadeeld geweest en dat is toch een beetje te veel van het goede. Gisteren was er alweer geen coherentie in de manier waarop de VAR tussenkwam.

"De onvrede bij Gent over het systeem is gewoon terecht. Als je de matchen van Gent tegen Standard bekijkt, dan staat Gent elke keer aan de verkeerde kant. De winning goal van Gigot werd in Luik in de reguliere competitie afgekeurd voor een duwfout die niemand gezien had en in de play-offs was er de duik van Edmilson die Standard een penalty en de zege opleverde", aldus Vandenbempt voor Sporza.

"Dat begrijpt niemand"

"Gisteren was het optreden van de VAR ook niet goed en vooral – en dat is de basis van de kritiek – niet consequent. Als je die goal van Janga afkeurt voor een duw -  wat mij betreft was dat terecht -, maar dan een overduidelijke fout op Gigot in de eerste helft laat passeren, dan begrijpt eigenlijk niemand dat. De VAR grijpt in bij een duidelijke fout van de scheidsrechter. Hoewel Janga volgens mij inderdaad wel duwde, was het in elk geval een veel en veel mindere zogenaamde "clear error" dan die fout op Gigot."

Poll: Was de VAR slecht gisteren tijdens Gent-Standard?

TAGS  I  VAR  I   Vandenbempt  I   AA Gent  I   Standard

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024