'Nieuwe titel Barça legt bom onder Spaanse nationale ploeg vlak voor WK'

'Nieuwe titel Barça legt bom onder Spaanse nationale ploeg vlak voor WK'
Maandag 30 april 2018 - 10:36   I  

FC Barcelona is kampioen. De Catalaanse reus won zondagavond met 2-4 op het veld van Deportivo La Coruna en valt op drie speeldagen van het einde niet meer bij te halen door eerste achtervolger Atlético Madrid.

Dat moesten ze in de Spaanse hoofdstad met lede ogen toezien. Real Madrid moest de dubbel in Spanje aan de grote rivaal laten en dat doet altijd pijn. Ook bij Sergio Ramos, die meteen na de titel een duidelijke boodschap had voor zijn ploeggenoten.

Als Real Madrid de Champions League wint zou die dubbel van Barcelona volgens hem veel van haar glans verliezen. Een derde opeenvolgende CL-beker, er zijn niet veel ploegen die dat nog zullen evenaren. Het zou het orgelpunt zijn van een gouden generatie. 

Verdeeldheid in de kleedkamer

De rivaliteit tussen Barcelona en Real Madrid zal altijd groot blijven en dat is ook nu weer het geval. Zo zouden Pique en Sergio Ramos gisteren in het WhatsApp-gesprek van de Spaanse nationale ploeg al wat met scherp hebben geschoten. 

In het gesprek kwam wel één belangrijk punt naar boven, de samenhang in de kleedkamer van de Spaanse nationale ploeg mag niet lijden onder de rivaliteit tussen Barcelona en Real Madrid. Afwachten dus of Real de beker met de grote oren wint dit seizoen en welke gevolgen dat zal hebben op de sfeer in de Spaanse kleedkamer op het WK.

Poll: Is Spanje topfavoriet voor het WK?

TAGS  I  Spanje  I   Real Madrid  I   Barcelona

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024