Spanje favoriet voor WK, maar waar staan de Rode Duivels?

Spanje favoriet voor WK, maar waar staan de Rode Duivels?
Maandag 30 april 2018 - 21:25   I  

Het Internationaal Centrum voor Sportstudies CIES heeft berekend dat Spanje topfavoriet is het komende WK in Rusland te winnen. Dat heeft het sportstudiesbureau met hun eigen ‘Power Index’ duidelijk gemaakt.

Spanje neemt de prestigieuze beker mee naar huis voor toplanden Brazilië en Frankrijk. Duitsland staat op een vierde plaats gevolgd door Engeland. Op de zesde plek prijkt België, dat in de poule dus al een geduchte tegenstander tegenkomt met Engeland.

Tunesië en Panama, de andere landen in de groep van België staan respectievelijk op een 24e en 32e (laatste) plaats. Het resultaat wordt berekend door de prestaties van de 23 meest geselecteerde spelers van elke nationale ploeg. Spelers die bijvoorbeeld veel hebben gespeeld in een topcompetitie krijgen een hoge notering. De ‘Power Index’ wordt vervolgens bereikt door een combinatie van de gemiddelde speeltijd van die spelers en de clubcoëfficiënten.

Bij Spanje speelden de 23 meest geselecteerde spelers 81,1 procent van de wedstrijden bij hun club. De gemiddelde coëfficiënt is dan 1,37. Ter vergelijking: de Belgische coëfficiënt bedraagt 1,11. De 23 meest geselecteerde spelers van België spelen ‘maar’ 73 procent van de wedstrijden. Of deze voorspelling klopt weten we 15 juli, dan eindigt het WK in Rusland. De openingsmatch is op 14 juni.

Poll: Heeft België een kans om het WK te winnen?

TAGS  I  WK  I   Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024