Coucke is duidelijk over nieuw stadion en project bij Anderlecht

Coucke is duidelijk over nieuw stadion en project bij Anderlecht
Maandag 30 april 2018 - 22:07   I  

Voorzitter Marc Coucke was vanavond te gast in La Tribune, de Waalse tegenhanger van Extra Time. Daarin vertelde de flamboyante zakenman dat Anderlecht zijn laatste grote project zal zijn en de voorzitter is ook duidelijk over de plannen voor een nieuw stadion bij paars-wit.

“Ik heb elke dag een fulltime baan sinds ik bij Anderlecht ben, ik ga elke ochtend naar het stadion en kom laat terug”, antwoordt Coucke op de vraag wat zijn betrokkenheid bij Anderlecht is. “Het is een project in zijn geheel, tientallen onderwerpen om te behandelen, een hele klus.”

“Eerste grote project waar ik niet weet of het zal lukken”

Ook over het ‘project’ Anderlecht is Coucke duidelijk en eerlijk. “Weet je, dit is het eerste grote project waar ik niet weet of het wel zal lukken”, bekent de preses van paars-wit. “Gaat het vijf jaar duren, tien? Zoals altijd in de sport, is dat onbekend. Het is waarschijnlijk ook het laatste grote project in mijn leven.”

“Drie mogelijkheden voor nieuw stadion

Ook over het nieuwe stadion laat Coucke zich uit. “Ik ben een absolute voorstander als het gaat om het vernieuwen of bouwen van nieuwe stadions. Dat geldt voor Club Brugge, Standard, Anderlecht etc. Volgens mij heeft een club als Anderlecht het potentieel om meer dan 21 000 supporters naar het stadion te lokken. Als wij naar onze club kijken hebben wij dan drie mogelijkheden.”

“De eerste is om het stadion uit te breiden door het toevoegen van een extra ring. De tweede is om een nieuw stadion te bouwen in onze huidige complex te Neerpede. Een derde, en minst waarschijnlijke, is om een nieuw stadion te bouwen op een andere plaats. Maar zoiets wordt niet gemakkelijk aangezien wij absoluut in Anderlecht willen blijven spelen", aldus Coucke tijdens La Tribune.

Poll: Doet Anderlecht er goed aan een nieuw stadion te bouwen?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   stadion

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024