Leider Essevee, Club én Anderlecht winnen

Woensdag 26 oktober 2016 - 22:20   I   door Redactie

Zulte Waregem, Anderlecht én Club Brugge hebben hun midweekwedstrijd gewonnen. Leider Essevee won bij Sint-Truiden, Anderlecht en Club wonnen thuis van respectievelijk KV Mechelen en Westerlo.

Sint-Truiden - Zulte Waregem 0-2
24' Lerager 0-1, 38' De fauw 0-2

Niet dat Zulte Waregem zoveel beter was in de tweede helft, maar Essevee was gewoon bijzonder efficiënt. Met twee kopbaldoelpunten van - van Lerager en De fauw - mochten de bezoekers met een comfortabele 0-2-voorsprong gaan rusten. Ondanks een sterk begin kon STVV niet reageren na de achterstand. Zulte Waregem hield in de tweede helft vrij eenvoudig stand en gaat zo met de drie punten huiswaarts.

Anderlecht - KV Mechelen 2-0
31' Teodorczyk 1-0, 81' Tielemans (pen) 2-0

KV Mechelen had al snel op voorsprong kunnen staan. Na strafschopfout van Davy Roef miste Verdier vanaf de stip, Roef stopte de penalty. Niet veel later hield de doelman Bjelica van een doelpunt. Anderlecht mocht blij zijn met Roef en heeft ook nog altijd Lukasz Teodorczyk. Vanuit een scherpe hoek trapte de Poolse spits tussen de benen van doelman Moris. Na de rust pikte in de slotfase besliste Youri Tielemans de wedstrijd vanaf de stip.

Club Brugge - Westerlo 4-0
13' Cools 1-0, 45+1' Vormer 2-0, 78' Pina 3-0, 88' Cools 4-0

Club had aan de rust al de schaapjes op het droge. Het was éénrichtingsvoetbal en dankzij een heel mooie combinatie trapte Dion Cools mooi binnen. De problemen werden voor Westerlo nog groter na een rode kaart voor Ganvoula. Die beslissing was wel te streng, maar het maakte het voor de thuisploeg nog wat makkelijker. Ruud Vormer maakte er met een pegel op slag van rusten 2-0 van. Ook na de rust bleef Club baas. Twintig minuten voor affluiten werd Hyland bij Westerlo nog met rood van het veld gestuurd na een overdreven reactie. Met elf tegen negen scoorden ook Pina en weer Cools nog.

TAGS  I  Zulte Waregem  I   Club Brugge  I   Sint-Truiden  I   Anderlecht  I   KV Mechelen  I   Westerlo