Cercle Brugge én STVV denken verrassend aan oude bekende als nieuwe T1

Cercle Brugge én STVV denken verrassend aan oude bekende als nieuwe T1
Woensdag 02 mei 2018 - 06:33   I  

Zowel Cercle Brugge als STVV is met het oog op volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Frank Vercauteren hield het voor bekeken bij de kampioen uit 1B, terwijl Jonas De Roeck te horen kreeg dat de nieuwe bazen van STVV niet met hem door willen.

In hun zoektocht naar een nieuwe trainer zijn Cercle Brugge én STVV uitgekomen bij één en dezelfde trainer. Het Laatste Nieuws weet dat Jordi Condom bij beide teams in beeld is om de nieuwe T1 te worden. De Spanjaard werd eerder dit seizoen ontslagen bij KAS Eupen, maar vond snel weer onderdak bij KSV Roeselare.

Condom beschikt in zijn contract over een clausule die stipuleert dat hij bij interesse van een club uit de Jupiler Pro League weg kan en mag. De mensen van Monaco namen alvast contact op met de 48-jarige Condom om het even te hebben over een job bij Cercle. Ook STVV gooide evenwel een lijntje uit naar Condom, en dus is het nog niet zeker wie de trainer zal binnenhalen.

Goede kennis van het Frans

"Het is in principe niet de bedoeling om iemand weg te halen die onder contract ligt bij een andere club", zegt Cercle-voorzitter Frans Schotte. "Een trainer die de competitie kent, zou een voordeel zijn, maar is geen noodzaak. Een goede kennis van het Frans is met de vele Franstaligen in de kern wel een voorwaarde. En omdat Monaco veel van zijn spelers naar ons zendt, moet het ook een 'opleidingscoach' zijn. Uiteraard is het resultaat belangrijk, maar die spelers moeten zich vooral ontwikkelen."

Poll: Wie kan Condom binnenhalen?

TAGS  I  Condom  I   Eupen  I   Cercle Brugge  I   STVV  I   Roeselare

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024