Leko heeft het gehad met 'rebel' van Club Brugge en treft maatregelen

Leko heeft het gehad met 'rebel' van Club Brugge en treft maatregelen
Woensdag 02 mei 2018 - 07:28   I  

Club Brugge stevent dan wel op de titel af, toch is niet alles peis en vree in de kleedkamer van de fiere leider. In aanloop naar play-off 1 werd er één en ander verwacht van Emmanuel Dennis - dé revelatie in het begin van het seizoen. Eén probleem: de Nigeriaan stelde ook de voorbije weken erg teleur...

De 20-jarige Dennis kwam tijdens deze play-offs nauwelijks van de bank en zat zelfs al op de tribune. Het is te weinig - veel te weinig - wat de spits brengt en dat beseft ook trainer Ivan Leko. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Leko de nodige problemen met Dennis, omdat die niet hard genoeg werkt en te vaak buiten de lijntjes kleurt.

"Dennis verviel in zijn oude gewoontes. De aard van het beestje. Naast jong en speels, is hij ook en vooral eigenwijs en moeilijk trainbaar. Letterlijk, terwijl zijn ploegmaats zich op training dagelijks uitsloven, liet de pijlsnelle spits het naar verluidt weer net iets te veel hangen. Maar bij Club is het motto niet voor niets 'No Sweat, No Glory'. De gevolgen waren er dan ook naar. In de vorm van de weinige speelminuten, maar - zo mogelijk nog pijnlijker - zelfs geen plaats op de bank. Leko lacht niet met rebellen die zichzelf te weinig pijn kunnen doen", klinkt het in de krant.

Op de tribune tegen Anderlecht

"Zo verscheen zowel op het wedstrijdblad van speeldag 3 op Anderlecht, als op speeldag 4 tegen Charleroi en op speeldag 5 tegen Standard telkens de naam van Dennis samen met een ploegmaat, een teken dat één van die twee in laatste instantie in de tribune belandt. In Anderlecht was dat ook effectief het geval, tegen Charleroi en Standard mocht hij als laatste toch nog op de bank plaatsnemen. En die maatregel miste blijkbaar zijn effect niet. Want in Genk mocht hij opeens weer invallen. Slechts 2 minuten, maar toch."

"Te laat echter om in deze play-offs nog een rol van betekenis te kunnen vervullen. Al hoeft dat niets te betekenen. In Brugge blijven ze ervan overtuigd dat Dennis met zijn onmiskenbare kwaliteiten een meerwaarde kan vormen. Niet onterecht, afgaande op zijn wervelende beginmaanden. En met het vertrek van Diaby  zal er alvast een concurrent minder zijn. Alleen zal hij dan zijn karakter moeten in toom houden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan?"

Poll: Zal Dennis volgend seizoen weer opleven?

TAGS  I  Dennis  I   Club Brugge  I   Leko

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024