'Goedkope' Dennis Praet schept duidelijkheid over zijn toekomst

'Goedkope' Dennis Praet schept duidelijkheid over zijn toekomst
Woensdag 02 mei 2018 - 12:26   I  

The Golden Boy van Anderlecht, Dennis Praet, maakt furore in Italië. Bij Sampdoria is hij uitgegroeid tot basisspeler en de ploeg uit Genua is bezig aan een sterk seizoen. Het aandeel van Praet daarin is groot, waardoor de interesse in zijn diensten dat ook geworden is.

Praet zelf beseft dat hij na een moeilijk seizoen nu wel een sterk seizoen achter de rug heeft. Hij moest even wennen aan het niveau en aan het voetbal in Italië, maar dat is nu gelukt. Dat hij het bij Sampdoria zo goed doet is daar het bewijs van.

"Ik moest me aanpassen aan de andere spelwijze, het tactischere voetbal. Maar dat is gelukt. Dit seizoen stond ik, behalve wanneer ik geblesseerd was, altijd in de ploeg en ik werd nauwelijks vervangen. Ik ben één van de basispionnen van een ploeg die nog voor Europees voetbal strijdt. Ik ben echt een betere voetballer geworden. Ik speelde constanter, volwassener en ben meer aanwezig in matchen", aldus Praet in Het Nieuwsblad.

Klaar voor de volgende stap

Een betere voetballer dus, maar is hij ook klaar voor de volgende stap. Juventus zou hem maar al te graag hebben en ook Sevilla is onlangs weer komen aankloppen. Praet zelf is voorlopig nog enkel bezig met dit seizoen, want Europees voetbal is nog steeds mogelijk. Misschien trekt hij met Sampdoria wel gewoon Europa in volgend seizoen.

“Er zijn veel geruchten, maar ik ben hier graag en we spelen met Sampdoria nog drie belangrijke wedstrijden. Na het seizoen zien we wel.” Praet heeft een afkoopsom van 26 miljoen. Dat is redelijk goedkoop voor een 23-jarige speler met nog heel wat groeipotentieel. Logisch dus dat de interesse in Praet zo groot is.

Poll: Is Praet klaar voor de volgende stap?

TAGS  I  Praet  I   Sampdoria  I   Juventus  I   Sevilla

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024