Van Meir keihard voor sterkhouder Anderlecht: "Te nonchalant en onstuimig"

Van Meir keihard voor sterkhouder Anderlecht:
Donderdag 03 mei 2018 - 13:47   I  

Hein Vanhaezebrouck heeft dit seizoen erg moeten puzzelen om zijn elftal met de juiste kwaliteiten het veld op te sturen. De vele blessures hebben ervoor gezorgd dat Anderlecht eigenlijk nooit op volle kracht heeft kunnen meestrijden om de titel.

De grootste pechvogel van Anderlecht dit seizoen werd misschien wel Dendoncker. Eerst zag hij zijn droomtransfer afspringen en nadien moest hij ook nog eens achterin gaan depanneren door de blessure van Kara. Dendoncker zelf speelt liever op het middenveld, maar volgens Vanhaezebrouck ligt zijn toekomst een rijtje lager. Daar moet de sterkhouder van Anderlecht zelf nog van overtuigd geraken.

Eric Van Meir ziet dat Dendoncker nog wat werk voor de boeg heeft, zeker als verdediger. Op het middenveld kan je al eens een steekje laten vallen, maar in de defensie wordt dat meteen afstraft. “Hij speelt inderdaad alleen maar achterin door de blessures, zoals die van Kara, en dat zie je toch wel”, zegt Van Meir in Het Nieuwsblad. “Hij is technisch sterk, ideaal voor de opbouw, maar maakt nog te veel foutjes, zoals die te korte terugspeelbal tegen Charleroi. Als verdediger betaal je die sneller cash. Hij is nog iets te nonchalant en onstuimig. Als middenvelder kan dat geen kwaad, want dan heb je nog spelers in je rug. Nu niet."

Poll: Is Dendoncker te nonchalant?

TAGS  I  Anderlecht  I   Van Meir  I   Dendoncker

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024