Theo Bongonda slachtoffer van racisme na controle door politie

Theo Bongonda slachtoffer van racisme na controle door politie
Donderdag 03 mei 2018 - 14:06   I  

Theo Bongonda lijkt op weg naar een verlengd verblijf bij Zulte Waregem. De jonge Belg probeert hier nu na enkele omzwervingen in Spanje en Turkije zijn carrière te herlanceren en onder de vleugels van Dury zit de creatieve speler erg goed.

Bongonda, Belg én geboren in Charleroi, voelt zich duidelijk goed in België. Al moet ook hij nog steeds, anno 2018, opboksen tegen vooroordelen. Zo deelde hij via Twitter dat hij door de politie werd tegengehouden voor een controle, maar toch vonden ze het nodig om hem extra te controleren.

"Politiecontrole, auto in orde en papieren ook. Geen enkel probleem dus, maar toch was dat niet voldoende voor hun. Mij huidskleur niet in orde dan?", aldus Bongonda. Waar de controle juist plaatsvond is niet geweten, maar dat hij niet de enige voetballer is die al met racisme in contact kwam staat wel als een paal boven water.

Mee naar het bureau

Iets later moest de speler van Zulte Waregem ook nog mee naar het bureau. "Leuk als je mee moet naar het bureau terwijl al je papieren in orde zijn. Daarna gaan ze nog klagen omdat je ze beschuldigt van racisme", aldus Bongonda via Twitter.

 

Poll: Begrijpt u de frustratie bij Bongonda?

TAGS  I  Zulte Waregem  I   Bongonda

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024