BREAKING: 'Amateurvoetbal dreigt voor Lierse'

BREAKING: 'Amateurvoetbal dreigt voor Lierse'
Donderdag 03 mei 2018 - 19:55   I  

Lierse SK heeft nog steeds geen licentie voor het seizoen 2018-2019 gekregen. Donderdagavond moest de traditieclub voor het BAS verschijnen en het heeft nog tot maandag om met een overtuigend voorstel te komen. Als het niet met een volledig dossier komt zal amateurvoetbal voor Lierse SK onvermijdbaar zijn.

Het rommelt bij Lierse. Ook voor het Belgisch Arbiragehof voor de Sport (BAS) kwamen CEO Jan Van Elst en Roel Rymen verrassend zonder nieuwe eigenaar David Nakhid. “Nakhid wordt de nieuwe eigenaar op voorwaarde van het verkrijgen van een licentie. Aangezien we die nog niet op zak hebben steken, was het onduidelijk of hij al een rol te spelen had voor het BAS. Zijn afwezigheid was eerder een kwestie van niet kunnen dan niet willen”, aldus Jan Van Elst.

Lierse heeft na lang beraad uitstel gekregen tot maandag om orde op zaken te stellen. Vooral de financiële kant van de club lijkt niet zeker genoeg te zijn voor een licentie te verkrijgen. Een bijkomende investering moet aldus voor vrijdag of zaterdag gevonden worden, zo meldt het Nieuwsblad.

“Uiteraard zijn we opgetogen over dit uitstel. Het geeft ons de kans om ons dossier verder te vervolledigen. Noem het onze laatste kans. Alles zal op en top in orde moeten zijn. Hoe we onze kansen zien? Afwachten. Het zal vooral zaak worden om snel te kunnen handelen en de nodige fondsen bij elkaar te krijgen. En daar gaan we vol voor. We zullen creatief moeten zijn”, laat CEO Van Elst weten. 10 mei kent Lierse een definitief antwoord.

Poll: Gaat Lierse zijn licentie nog behalen?

TAGS  I  Lierse

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024