Topspeler Club Brugge kondigt vertrek aan: "Ik verleng niet"

Topspeler Club Brugge kondigt vertrek aan:
Vrijdag 04 mei 2018 - 08:27   I  

Club Brugge is bezig aan een erg sterk seizoen en dat blijft nooit zonder gevolgen. Heel wat spelers azen op een transfer en een groot deel van hen verdient die transfer ook. Zelfs een ticket voor de Champions League lijkt velen niet te kunnen overtuigen.

Dé man van play-off 1 van Club Brugge is Abdoulay Diaby. De spits van Club haalt alweer zijn beste vorm, niet toevallig wanneer het van moeten is. Ook in het kampioenenjaar van Club ontplofte hij in play-off 1 en bezorgde hij Club toen, samen met een ijzersterke Izquierdo, de titel. Ook nu weer is de Malinees hetzelfde van plan.

Twee keer kampioen in drie jaar tijd, dat is voor Diaby voldoende. Het wordt voor hem dan ook tijd om binnenkort afscheid te nemen van Club. Dat vertelde hij zelf in een interview met Het Laatste Nieuws. "Dit is mijn derde seizoen bij Club, het kan mijn tweede titel worden, ik heb bevestigd - mijn goeie debuutjaar was geen toeval. Ik heb nog één jaar contract, maar in principe zal ik niet bijtekenen. Het ligt niet aan Club - ik ben gelukkig hier -, wel aan mijn ambitie. Ik wil eens iets anders ontdekken. Spanje of Duitsland, bijvoorbeeld. Normaal gezien vertrek ik. Het bestuur weet dat."

Grote stappen gezet

Diaby maakt indruk tijdens zijn debuutjaar en nu doet hij dat opnieuw. Toch is hij een andere speler geworden. "In Brugge heb ik geleerd om te winnen. Daarnaast ben ik fysiek volwassen geworden. En het maakt me trots dat ik steeds respect voor de fans getoond heb."

Poll: Zal Club Brugge Diaby missen?

TAGS  I  Diaby  I   Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024