Club-speler op weg naar Rusland: "Het hele land wil dat ik meega "

Club-speler op weg naar Rusland:
Vrijdag 04 mei 2018 - 09:45   I  

Het einde van de competitie nadert en dat betekent dat het WK voor de deur staat. De spelers zullen een erg korte vakantieperiode hebben dit jaar, maar de voetbalfans zullen wellicht weer kunnen smullen komende zomer.

Ook bij de spelers stijgt de WK-koorts, want stilaan worden de selecties bekendgemaakt. Niet alleen voor de Rode Duivels wordt het bang afwachten, maar ook voor enkele anders internationals uit de Belgische competitie staan er spannende weken voor de deur.

Zo maakte Krepin Diatta van Club Brugge al indruk tijdens de play-offs, maar ook in eigen land is de youngster ontzettend populair. Dat vertelde hij zelf in een interview met Het Laatste Nieuws. “Het is misschien raar om dat als 19-jarige te zeggen, maar ik kan in Senegal gewoon niet meer over straat lopen”, vertelt de tiener. “Ik herinner me mijn laatste vakantie thuis in december. Ik ging een supermarkt binnen en wat daar gebeurde was regelrecht une catastrophe. Iedereen sprong op mij. Voor een foto of een handtekening. Ik ben de rest van die vakantie mijn huis niet meer uit geweest. Iedereen wou wel iets van mij of met mij blijven praten.”

Mee naar het WK

Een selectie heeft Diatta nog niet, maar toch wordt hij genoemd als dé joker van Senegal. Ook Diatta zelf weet dat hij nog kans maakt. “Ik werd nog geen enkele keer geselecteerd, maar het hele land wil dat ik meega naar het WK. Het lijkt zelfs alsof er in Senegal over niets anders gesproken wordt. Eigenlijk is het gek wat er op die korte tijd allemaal is gebeurd, fou."

Poll: Verdient Diatta een selectie?

TAGS  I  Club Brugge  I   Diatta

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024